• Посилання скопійовано

Про пільги пенсіонерам МНС

За інформацією Департаменту фінансового забезпечення та інвестицій, відповідно до постанови КМУ від 2 листопада 2006 р. №1522 функції з призначення і виплати пенсій передано від Міноборони, МВС, МНС, СБУ, ДПА, Державного департаменту з питань виконання покарань та інших органів, що здійснювали призначення пенсій відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», до органів Пенсійного фонду України.

Щодо права на пільги, як пенсіонера МНС, то соціальний захист ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів державної пожежної охорони, ветеранів служби цивільного захисту та членів їхніх сімей визначено статтею 6 Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист».

Відповідно до статті 5 цього Закону ветеранами військової служби, органів внутрішніх справ, державної пожежної охорони, служби цивільного захисту визнаються громадяни України, які бездоганно прослужили на військовій службі, в органах внутрішніх справ, державній пожежній охороні, органах і підрозділах цивільного захисту 25 і більше років у календарному або 30 та більше років у пільговому обчисленні (з яких не менше 20 років становить вислуга у календарному обчисленні) при звільненні в запас або у відставку.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»