• Посилання скопійовано

Київським учителям підвищать зарплату: до платні додадуть від 167 до 730 грн

Порівняно з минулим роком, на надбавки столичним педагогам виділили на 50 мільйонів грн більше

Цього року на виплату стимулюючих надбавок за рахунок міського бюджету було виділено 287,5 мільйонів гривень.

«Голова КМДА Олександр Попов під час роботи над проектом бюджету на 2012 рік поставив чітке завдання: максимально використовувати всі можливості для вирішення питання соціального захисту вчителів. Цього року муніципальні надбавки не лише будуть збережені, а й дещо підвищені. Так, заробітна плата вчителів зростатиме кілька разів протягом року. Адже, крім збереження муніципальних надбавок, кілька разів підвищуватимуться і посадові оклади», — цитує УНН заступника голови КМДА Леонід Новохатько.

Фахівець зазначив, що Київ не єдине місто, в якому з міського бюджету виплачується надбавка працівникам установ освіти.

СКІЛЬКИ ГРОШЕЙ.Сьогодні у галузі освіти працює понад 61,5 тис. осіб. Серед них понад 32,8 тис. педагогів. Сума доплат з міського бюджету абсолютно всім працівникам цього року коливатиметься від 167 до 730 грн, залежно від посади й окладу.

СИТУАЦІЯ У КРАЇНІ. Щодо загальнонаціональної ситуації з підвищенням окладу вчителям, то Верховна Рада відмовилася встановити 25% щомісячну надбавку до зарплати медиків, фармацевтів, вчителів та працівників культури, які працюють у державних та комунальних установах охорони здоров’я, освіти і культури, повідомляє НБН.

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»