• Посилання скопійовано

Верховна Рада ухвалила закон, що змінює статус закордонних українців

9 лютого 2012 р. парламент ухвалив Закон «Про внесення змін до Закону України «Про правовий статус закордонних українців» на основі законопроекту №9047.

Законом закріплюється право осіб, які отримали статус закордонних українців, працювати на підприємствах, в установах та організаціях на підставах і в порядку, які передбачено для громадян України.

Для них також передбачено державні стипендії для здобування вищої освіти у межах квот, встановлених для навчання іноземців та осіб без громадянства.

Норми, що спрощують отримання такими українцями українського громадянства (непоширення на них вимог про обов’язкове безперервне проживання на території України протягом останніх 5-ти років, а також про наявність законних коштів для існування), було вилучено із законопроекту у процесі його підготовки до 2-го читання.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»