• Посилання скопійовано

На суми підйомної допомоги, яка виплачується при переїзді військовослужбовців, ЄСВ не нараховується

Чи нараховується єдиний внесок на суми підйомної допомоги, яка виплачується при переїзді військовослужбовців?

Відповідно до пунктів 1 і 9 частини першої статті 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі — Закон), платниками єдиного внеску є військові частини та органи, які виплачують грошове забезпечення, військовослужбовці (крім військовослужбовців строкової військової служби), особи рядового та начальницького складу.

Згідно з абзацом другим п. 1 частини першої статті 7 Закону, об’єктом нарахування єдиного внеску для зазначених платників є суми грошового забезпечення.

Відповідно до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», до складу грошового забезпечення входять: посадовий оклад, оклад за військовим званням; щомісячні додаткові види грошового забезпечення (підвищення посадового окладу, надбавки, доплати, винагороди, які мають постійний характер, премія); одноразові додаткові види грошового забезпечення.

Складові грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу визначені постановою КМУ від 07.11.2007 р. №1294 «Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб».

Перелік додаткових видів грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил, МВС, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, Управління державної охорони, СБУ, Служби зовнішньої розвідки та інших розвідувальних органів визначений у додатках 25 — 28 зазначеної постанови.

При цьому суми, виплачені відповідно до п. 3 статті 9-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», до зазначеного переліку видів грошового забезпечення не належать.

Отже, вищезазначені виплати не є об’єктом для нарахування єдиного внеску.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»