• Посилання скопійовано

Перераховувати нараховані суми ЄСВ можна і за лікарняними звільнених працівників

Чи можна проводити за січень-листопад 2011 року перерахунок нарахованих сум єдиного внеску на суму допомоги з тимчасової непрацездатності працівникам-інвалідам, які уже звільнені з роботи?

Відповідно до Постанови правління Пенсійного фонду України від 25.10.2011 року №32-3 «Про внесення змін до деяких постанов правління Пенсійного фонду України» суми нарахованого єдиного внеску на суми допомоги з тимчасової непрацездатності за працюючих інвалідів у розмірі 8,41% та 5,5% вперше платники відображатимуть у рядках 3.3.2 та 3.3.4 таблиці 1 Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів Пенсійного фонду України додатку 4 до Порядку (далі — Звіт), а підприємства та організації всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариства УТОГ та УТОС у розмірі 5,3% на суми винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами у рядку 3.2.2 таблиці 1 Звіту та на суми допомоги з тимчасової непрацездатності у рядку 3.3.3 таблиці 1 Звіту за грудень 2011. Цей перерахунок можна проводити і за лікарняними звільнених працівників, фінансові санкції за донарахування єдиного внескудо таких платників не застосовуються.

Анжеліка Іванівна Дячук, начальник управління надходження доходів

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»