• Посилання скопійовано

Оплата праці працівникам у відрядженні

Лист Мінсоцполітики від 25.01.2012 р. №91/13/84-12 «Щодо змін до статті 121 Кодексу законів про працю стосовно оплати праці працівників, направлених у службове відрядження»

Мінсоцполітики роз’яснило зміни до ст. 121 КЗпП, відповідно до якої працівникам, яких скеровано у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчий за середній заробіток.

Прийняті зміни до ст. 121 КЗпП дають можливість виплачувати працівникам заробітну плату за виконану роботу у відрядженні у разі, коли її розмір вищий збереженого середнього заробітку за цей період. Якщо за виконану у відрядженні роботу заробітна плата працівників нижча за їхню середнього заробітку, що зберігається, то їм виплачується середній заробіток.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»