• Посилання скопійовано

Сплата ЄСВ фізособою — платником ЄП за період відпустки і хвороби

Лист ПФУ від 02.04.2012 р. №7618/03-30 «Щодо сплати ЄСВ підприємцями-єдинниками»

ПФУ зазначає: фізособи — підприємці, у т.ч. ті, які обрали спрощену систему оподаткування, є платниками ЄСВ (п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»). Вони сплачують ЄСВ у розмірі не меншому від мінімального страхового внеску за кожен місяць у період, коли підприємець був платником ЄП.

Оскільки фізособи — платники ЄП І та ІІ груп, у період протягом 1 календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією лікарняного, якщо вона триває 30 і більше календарних днів, залишаються платниками спрощеної системи оподаткування, відповідно вони повинні сплачувати ЄСВ у зазначений період.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»