• Посилання скопійовано

Компенсації непрацездатним військовослужбовцям виплачуватимуться без установлення їм інвалідності

Кабінет Міністрів України врегулював порядок виплати компенсаційних сум військовослужбовцям, які стали інвалідами, а також членам сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби у складі Миротворчих сил ООН

Відповідні зміни до постанови КМУ від 5 травня 1994 р. №290 внесено на засіданні Уряду 5 вересня 2012 року.
Від Секретаріату ООН надходять кошти для компенсаційних виплат членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців та військовослужбовцям, які втратили працездатність, без встановлення інвалідності.
Редакція постанови КМУ від 5 травня 1994 р. №290 не передбачала виплату компенсаційних сум, якщо смерть не пов’язана з виконанням обов’язків військової служби та у разі втрати працездатності без встановлення інвалідності. У кожному такому випадку для виплати компенсації військовослужбовцям або членам їхніх сімей потрібно було приймати окреме розпорядження уряду.
Прийняття нової редакції постанови дозволить забезпечити виконання Україною зобов’язань щодо виплати спадкоємцям загиблих (померлих) військовослужбовців компенсаційних сум, а також їх виплату військовослужбовцям, які втратили працездатність, без установлення їм інвалідності.

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»