• Посилання скопійовано

Влада вирішила не змінювати механізм нарахування виплат при пологах

Розміри виплат допомоги з вагітності та пологів не буде зменшено

Про це заявив міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, коментуючи повідомлення про можливість градації цих виплат для жінок залежно від тривалості роботи на підприємстві, повідомляє прес-служба Міністерства.
Чиновник зазначив, що Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернувся до Міністерства соціальної політики з ініціативою обмежити деякі випадки зловживань з оформленням допомоги з вагітності та пологів певними роботодавцями, проте ця ідея не була підтримана.
Нагадаємо: Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності пропонує здійснювати мінімальні виплати жінкам, які пропрацювали на новому місці роботи менше 180 календарних днів. Річ у тім, що роботодавці почали залучати вагітних жінок до шахрайських схем. Їх наймають за кілька тижнів до пологів, виплачують максимальну зарплату, щоб надалі жінки отримували підвищену допомогу з вагітності та пологів.
Фонд розробив новий механізм розрахунку середнього розміру допомоги застрахованим громадянам у зв’язку з народженням у них дітей. Законопроект обмежить таку допомогу розміром нарахувань на мінімальну зарплату у випадку, якщо жінка до відпустки з вагітності та пологів пропрацювала на новому місці роботи менше 180 календарних днів протягом останніх 12 місяців.
Уточнимо, що йдеться про допомогу, яка надається зазначеним Фондом застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки з вагітності та пологів. Іншими словами, про так звані лікарняні. Докладніше з умовами їх надання і тривалістю виплати, а також з розміром виплат можна ознайомитися у статтях 38 і 39 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням».

Джерело: Всеукраїнська асоціація кадровиків

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»