• Посилання скопійовано

Інваліди-«спрощенці» звільнені від ЄСВ

Чи звільняється від сплати єдиного внеску за себе фізична особа — підприємець — платник єдиного податку, яка є інвалідом ІІІ групи?

Відповідно до частини четвертої ст. 4 Закону про ЄСВ фізичні особи — підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску винятково за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Враховуючи зазначене, фізична особа — підприємець, яка є платником єдиного податку та інвалідом, звільняється від сплати єдиного внеску незалежно від встановленої групи інвалідності.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»