• Посилання скопійовано

Нові терміни сплати єдиного соціального внеску чинні з 13 жовтня!

Закон України від 18.09.2012 р. №5292-VI «Про внесення змін до статей 9 і 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»

Сьогодні офіційно опубліковано Закон від 18.09.2012 р. №5292-VI, яким вносяться зміни до порядку сплати єдиного соціального внеску підприємцями, в тому числі платниками єдиного податку, та особами, які забезпечують себе роботою самостійно («Голос України», №192 від 12.10.2012 р.).

  • Усі платники повинні сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця. Виняток становлять:
  • гірничі підприємства, які сплачують ЄСВ, нарахований за місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця;
  • підприємці, підприємці-«спрощенці» та особи, які забезпечують себе роботою самостійно — терміни сплати див. нижче.
  • Підприємці на загальній системі оподаткування нараховують ЄСВ за рік та сплачують ЄСВ до 10 лютого наступного року.
  • Підприємці — платники єдиного податку ЄСВ, нарахований за календарний квартал, сплачують до 20 числа місяця, що настає за цим кварталом. За членів своїх сімей, які беруть участь у їхній підприємницькій діяльності, аналогічно. При цьому звітним періодом для них є рік.
  •  Особи, які забезпечують себе роботою самостійно (п. 5 ч. 1 ст. 4 Закону про ЄСВ), за умови що вони не є найманими працівниками чи підприємцями, сплачують ЄСВ, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року.

Нові правила набирають чинності 13 жовтня 2012 року.

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»