• Посилання скопійовано

Розміри допомоги з безробіття переглянуть

Максимальна допомога з безробіття становитиме 4 прожиткових мінімуми і не буде прив'язана до середньої зарплати у регіоні

За словами голови Державної служби з питань регуляторної політики і підприємництва Михайла Бродського, такі зміни в порядку розрахунку допомоги буде зроблено на підставі нового закону про зайнятість населення, який набере чинності з 1 січня 2013 року.
М. Бродський прогнозує, що максимальний розмір державної допомоги з безробіття становитиме 4 прожиткові мінімуми. У середньому вийде трохи більше за 4 тис. грн. У низці регіонів, завдяки цим змінам, розмір допомоги збільшиться.
Посадовець також зазначив, що в новому законі про зайнятість населення прописано механізми стимулювання населення до пошуку роботи, а працедавців — до створення нових робочих місць. Зокрема, працедавці отримають можливість не сплачувати єдиний соціальний внесок за кожного нового найманого працівника протягом року. Своєю чергою, безробітні отримають можливість перенавчання і перекваліфікації коштом держави.

Джерело: Фіногляд

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»