• Посилання скопійовано

Обговорюється скасування довідок з податкової інспекції для пенсії та соцвиплат

На сайті Мінфіну опубликовано проект наказу, що скасовує необхідність подання фізособами довідок для оформлення пенсій та соціальних виплат.

Проектом передбачено скасування необхідності отримання нижченаведених довідок, що видаються податковими органами.
1. Про те, що фізособа не перебувала на обліку як підприємець, яка подається до пенсійних органів згідно з порядком підтвердження трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній.
Така інформація використовується у процесі встановлення часу догляду непрацюючої матери за малолітніми дітьми з метою підтвердження того, що до досягнення дитиною 3-річного віку мати не працювала, і того, що до досягнення дитиною 12-річного віку один із батьків не працював.
2. Про оподатковуваний дохід фізособи-підприємця, які подаються до відповідних фондів соціального страхування для розрахунку страхових виплат на випадок безробіття, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами.
3. Про те, що фізособа не займається підприємницькою діяльністю, і про відсутність даних про доходи цієї особи, які подаються до органів праці та соцзахисту населення.
Така інформація використовується для призначення щомісячної компенсації безробітним фізособам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування та потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, які обслуговуються соціальними службами).
Дані, що містяться у згаданих довідках, надходитимуть до відповідних органів у порядку інформаційного обміну від податкових органів та державних реєстраторів.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»