• Посилання скопійовано

Виробничі травми можна буде лікувати не лише у державних медзакладах

Це передбачено відповідним проектом постанови правління Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. Документ погоджено Держпідприємництвом України

На сьогодні зазначене відшкодування можливе лише за умови лікування таких осіб у закладах охорони здоров’я державної та/або комунальної власності.
Передбачається, що відшкодування витрат потерпілим на лікування внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання може здійснюватися на підставі їх лікування у медичних закладах будь-якої форми власності. За умови що ці заклади мають ліцензію на надання відповідних видів медичної допомоги.
Проектом постанови передбачається внесення зміни до Положення про організацію лікування, медичної реабілітації та забезпечення потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання лікарськими засобами та виробами медичного призначення.
Згідно із запропонованими змінами, потерпілі також зможуть отримати право на компенсацію витрат щодо самостійного придбаних лікарських засобів за рахунок коштів Фонду. Визначено перелік платіжних документів, які підтверджують витрати потерпілого на лікування.
Документом встановлюється надання потерпілим медичної допомоги відповідно до системи стандартів у сфері охорони здоров’я.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»