• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики нагадує про порядок нарахування єдиного соцвнеску інвалідам

Підставою для застосування ставки у розмірі 8,41 % є завірена копія довідки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності

Мінсоцполітики нагадує про порядок нарахування єдиного соцвнеску інвалідам

Мінсоцполітики у листі від 12.07.2013 р. №3204/0/10-13/039 нагадує, що єдиний внесок для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, встановлюється у розмірі 8,41 %.

Підставою для застосування зазначеної ставки є завірена копія довідки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності.

Таким чином, нарахування роботодавцем єдиного внеску у розмірі 8,41 % із заробітної плати зазначеної категорії працівників здійснюється з моменту встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання підприємством вищезазначеної довідки.

Водночас Мінсоцполітиик повідомляє, що не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Повідомлення відомостей з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності є виключно правом самої особи.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»