• Посилання скопійовано

Питання щодо своєчасності виплат застрахованим особам буде врегульовано

Мінсоцполітики розроблено проект розпорядження, яке врегулює питання своєчасності видатків із бюджетів фондів соціального страхування

Питання щодо своєчасності виплат застрахованим особам буде врегульовано

Мінсоцполітики наголошує, що основним завданням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є виплати застрахованим особам, які проводяться через відкриті в Казначействі рахунки. 

Однак, на сьогодні існують випадки затримки проведення органами Казначейства платежів, які подані Фондом.

У зв'язку з цим, Мінсоцполітики розроблено проект розпорядження КМУ “Про забезпечення своєчасності видатків із бюджетів фондів соціального страхування”. 

Прийняття проекту дасть можливість врегулювати питання щодо термінів проведення поданих платіжних доручень фондами соцстрахування до Державної казначейської служби за наявністю залишків коштів на рахунках фондів. Зокрема, з усіх грошових виплат громадянам, відшкодуванню підприємствам витрат на виплату допомог по тимчасовій непрацездатності та вагітності і пологах, видатків на медичний та спеціальний догляд за інвалідами, на придбання лікарських засобів та виробів медичного, призначення, відшкодування видатків Пенсійному фонду на пенсійні виплати, оплату праці працівників фондів протягом 3 робочих днів (Лист Мінсоцполітики від 20.11.2013 р. № 669/18/99-13).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»