• Посилання скопійовано

Порядок виправлення окремих помилок у звіті з ЄСВ

Міндоходів у Тернопільській області нагадує, як правильно виправляти помилки в таблиці 6 додатка 4 звіту щодо нарахованих сум єдиного внеску

Порядок виправлення окремих помилок у звіті з ЄСВ

Якщо в таблиці 6 додатка 4 звіту щодо нарахованих сум єдиного внеску помилково відображено в одному рядку загальною сумою відпускні за звітний та майбутній періоди, то страхувальник повинен сформувати та подати разом зі звітом за поточний звітний період звіт за попередній період. Цей звіт має містити: перелік таблиць звіту, таблицю 6 додатка 4 звіту зі статусом «скасовуюча» з помилковими відомостями за найману особу щодо якої зроблено помилку та відповідну таблицю зі статусом «початкова» із правильними відомостями за зазначену особу (відомості з рядками, в яких відображаються дані про суми заробітної плати без коду типу нарахувань та суми відпускних з кодом типу нарахувань 10 за звітний та майбутній періоди в окремих рядках).

При цьому загальна сума нарахованої заробітної плати та відпускних не змінюються. Звіт, сформований для виправлення даної помилки за попередній звітний період, не містить таблиць 1 - 4 додатка 4 звіту щодо нарахованих сум єдиного внеску.

Варто нагадати, що відповідно до п. 4.9 розділу IV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 р. № 454, таблиця 6 додатка 4 до цього Порядку призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»