• Посилання скопійовано

Міндоходів роз'яснило, як мобілізованим єдинникам сплачувати ЄСВ

Податківці роз'яснили питання сплати платниками єдиного податку та ЄСВ підприємцями І і ІІ груп, які проходять військову службу під час мобілізації

Міндоходів роз'яснило, як мобілізованим єдинникам сплачувати ЄСВ

Міндоходів надало роз’яснення щодо сплати єдиного податку та ЄСВ фізичними особами – підприємцями І і ІІ груп, які не працювали та не одержували дохід, у зв’язку із призовом та проходженням військової служби під час мобілізації (наказ від 06.05.2014 №276).

Так, контролюючі органи списуватимуть таким платникам податковий борг, що виник у них внаслідок форс-мажорних обставин, як безнадійний, без нарахування штрафних санкцій та пені.

Крім того, такі особи звільнятимуться від сплати ЄСВ за себе за умови, що вони:

- не здійснювали господарську діяльність у цей період;

- не отримували дохід;

- надали підтверджуючі документи з військових комісаріатів, у яких зазначається період перебування на військовій службі.

 

 

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»