• Посилання скопійовано

Якщо роботодавець - боржник з ЄСВ, допомога з безробіття буде мінімальною

Державний центр зайнятості розглянув питання щодо визначення розміру допомоги по безробіттю у разі наявності у колишнього роботодавця заборгованості з ЄСВ

Якщо роботодавець - боржник з ЄСВ, допомога з безробіття буде мінімальною

Державний центр зайнятості у листі від 05.09.2014 р. № ДЦ-01-5947/0/6-14 зазначив, що для обчислення та призначення страхових виплат використовуються відомості про страховий стаж та заробітну плату (дохід, грошове забезпечення), розмір сплаченого ЄСВ та інші дані, що містяться в реєстрі застрахованих осіб.  Підставою для встановлення розміру допомоги по безробіттю є довідка про середню зарплату, яка видається роботодавцем.

Якщо ж колишній роботодавець працівника має заборгованість зі сплати ЄСВ, що підтверджується даними Держреєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, то призначається виплата допомоги по безробіттю в мінімальному розмірі, що встановлюється правлінням Фонду соцстраху на випадок безробіття.

Однак допомогу можуть перерахувати у разі надходження інформації про сплату роботодавцем єдиного внеску.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»