• Посилання скопійовано

В Україні створено новий Фонд соціального страхування

Представники держави, роботодавців та профспілок протягом двох місяців роботи погодили модель об'єднання Фондів, а також подальшу роботу єдиного Фонду соціального страхування України

В Україні створено новий Фонд соціального страхування

Відповідно до прийнятого у грудні 2014 року Верховною Радою Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці" передбачено об'єднання двох фондів соціального страхування – Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Сторони соціального діалогу, а це представники держави, роботодавців та профспілок, протягом двох місяців роботи погодили модель об'єднання цих Фондів, а також подальшу роботу єдиного Фонду соціального страхування України.

3 квітня, відбулось перше установче засідання Правління Фонду, на якому був затверджений Статут Фонду, обрано Голову Правління та директора Виконавчої дирекції Фонду.

Головою Правління Фонду одноголосно був обраний представник від сторони роботодавців - заступник Голови Ради Федерації роботодавців України, народний депутат 3,6, та 7 скликань Шевчук Олег Борисович.

Голова Правління Фонду матиме два заступника. Ними стали - заступник Голови Федерації професійних спілок України Саєнко Володимир Володимирович та заступник Міністра соціальної політики України Ярошенко Валерій Станіславович.

Директором виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України був обраний Баженков Євген Володимирович.

На думку новообраного Голови Правління Олега Шевчука ключовим завданням новостворюваного Фонду буде суттєве скорочення адміністративних витрат із одночасним покращенням якості обслуговування"Ми розуміємо, що процес об'єднання структур двох фондів не буде простим. Можуть бути певні проблеми із якістю надання послуг соціального захисту. Саме тому, перед Правлінням та виконавчою дирекцією сьогодні ставиться дуже важливе завдання – провести оптимізацію адміністративних структур якомога швидко та ефективно, максимально безболісно для застрахованих осіб", - сказав Олег Шевчук.

Олег Шевчук також наголосив, що керівництво Фонду, його майбутні працівники мають чітко усвідомлювати, що відтепер усі процеси щодо прийняття рішень, особливо з фінансових питань, будуть максимально прозорими та публічними. "Будь-які прояви корупційних дій можна нівелювати виключно через публічні механізми. Саме для цього при виконавчій дирекції Фонду буде створено Громадську раду", - підкреслив Голова Правління Фонду.

Своєю чергою, директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков запевнив, що усі рішення будуть прийматися консенсусом, внаслідок ґрунтовних консультацій зі сторонами соціального діалогу. "Я свідомий того, що просто не буде. Як показує практика, погодження у тристоронньому форматі – не буває легким. Але сьогодні у держави, роботодавців та профспілок є розуміння необхідності розвитку Фонду, його перспективи. Ми будемо приймати усі рішення консенсусом, але при цьому, ключовим принципом вирішення кадрових питань буде рівень професіоналізму кандидатів", - зазначив Євген Баженков.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»