• Посилання скопійовано

Чоловікам з дітьми хочуть надати право на скорочений робочий час

Право на скорочену тривалість робочого часу за рахунок підприємств і організацій пропонують надавати також чоловікам, опікунам чи піклувальникам, які виховують дитину віком до 14 років або дитину-інваліда

Чоловікам з дітьми хочуть надати право на скорочений робочий час

Відповідну пропозицію містить проект Закону №2235 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо створення рівних умов для реалізації прав працівників, які виховують дітей або доглядають за хворим членом сім'ї", який Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу.

Законопроектом  також  передбачається, що за письмовою заявою вагітної жінки, жінки, яка має дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, в тому числі таку, що знаходиться під її опікуванням, працівнику, який здійснює догляд за хворим членом сім’ї відповідно до медичного висновку, власник або уповноважений ним орган  зобов'язаний встановлювати йому неповний робочий день або неповний  робочий  тиждень.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»