• Посилання скопійовано

Працівник з нез’ясованих причин не з’являвся на роботу протягом місяця: доля ЄСВ

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо нарахування єдиного внеску роботодавцями працівнику, який з нез’ясованих причин не з’являється на роботу протягом звітного місяця

Працівник з нез’ясованих причин не з’являвся на роботу протягом місяця: доля ЄСВ

У листі від 03.12.2015 р. №25805/6/99-99-17-03-03-15 податківці зауважують, що відсутність на роботі більше трьох годин протягом робочого дня (без поважних причин) відповідно до КЗпП вважається прогулом.

Прогул, крім вимушеного, не оплачується, проте є однією з підстав для звільнення найманої особи з ініціативи роботодавця.

Отже, якщо працівнику в поточному місяці не нараховувалася заробітна плата, база нарахування ЄСВ відсутня.

Щодо питань заповнення таблиці 6 додатка 4 Звіту з ЄСВ стосовно працівника, який з нез’ясованих причин не з’являється на роботу протягом звітного місяця,  податківці рекомендують звернутись до Пенсійного фонду. Адже саме цей Фонд уповноважений надавати консультації з питань ведення реєстру застрахованих осіб Державного реєстру, включаючи заповнення таблиць 5 - 9 додатка 4, всіх таблиць додатка 5, додатка 6 та додатка 7 Звіту з ЄСВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»