• Посилання скопійовано

За умови сплати страхових внесків до ФСС з ТВП підприємець має право на соцпослуги

У разі настання страхового випадку слід звертатися до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності

За умови сплати страхових внесків до ФСС з ТВП підприємець має право на соцпослуги

Мінсоцполітики у листі від 15.03.2016 р. №374/18/93-16 зазначила, що відповідно до Закону №1105 за умови сплати страхових внесків до ФСС з ТВП особи, які займаються підприємницькою діяльністю, мають право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за рахунок коштів Фонду.

У разі настання страхового випадку слід звертатися до робочих органів виконавчої дирекції ФСС з ТВП.

Щодо сплати єдиного внеску за договором про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, то, як зазначено у листі ДФС №5556/7/99-99-17-03-01-17органи доходів і зборів зобов'язані в односторонньому порядку достроково розірвати укладені з фізичними особами — підприємцями, в тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, договори, строк дії яких закінчується у 2016 році, з обов'язковим повідомленням платника ЄСВ про підстави дострокового розірвання такого договору.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»