• Посилання скопійовано

Підвищення соцстандартів у 2016 році: за рахунок чого буде профінансовано?

У Кабміні визначилися: це буде зроблено за рахунок збільшення податкових надходжень від «Укргазвидобування»

Підвищення соцстандартів у 2016 році: за рахунок чого буде профінансовано?

Кабінет міністрів України планує компенсувати додаткові 6,7 млдр грн видатків державного бюджету у зв’язку з рішенням підвищити соціальні стандарти в поточному році на 16% замість запланованих 12% головним чином за рахунок збільшення податкових надходжень від державної газодобувної компанії «Укргазвидобування», повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Таким чином, зазначили в міністерстві, підвищення соціальних витрат буде збалансовано збільшенням податкових надходжень неемісійного характеру і не призведе до збільшення дефіциту державного бюджету, запланованого на рівні 3,7% ВВП. Граничний показник дефіциту держбюджету було обумовлено в угоді з ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом.

Як повідомлялось, на засіданні уряду 27 квітня було прийнято рішення направити до Верховної Ради законопроект про внесення змін до бюджету України на 2016 рік, в якому передбачено збільшення соціальних стандартів з 1 грудня поточного року на 10%, замість 6%, як планувалося раніше. Таким чином соціальні стандарти у 2016 році зростуть на 6% з 1 травня і на 10% з 1 грудня, що в сумі становитиме 16% замість запланованих 12%.

Водночас прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що це може бути не остаточне підвищення соціальних стандартів в поточному році.

****

Нагадуємо, що з 1 травня 2016 року зростають розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму - з 1378 до 1450 грн. На що вплинуть ці показники? Читайте в аналітичному матеріалі від редакції "ДК" тут >>

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»