• Посилання скопійовано

Чи зараховується до стажу роботи відпустка для догляду за дитиною до 3-х років

Держпраці нагадує, що відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховується як до загального, так і до безперервного стажу роботи і до стажу роботи за спеціальністю

Чи зараховується до стажу роботи відпустка для догляду за дитиною до 3-х років

Держпраці у Хмельницькій області нагадує, що статтею 181 КЗпП передбачено зарахування до стажу роботи період догляду за дитиною.

Зокрема, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустка без збереження заробітної плати (частини третя та шоста статті 179 КЗпП) надаються за заявою жінки або осіб, зазначених у частині сьомій статті 179 КЗпП (батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною), повністю або частково в межах установленого періоду та оформляються наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.

Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустка без збереження заробітної плати зараховуються як до загального, так і до безперервного стажу роботи і до стажу роботи за спеціальністю. Час відпусток, зазначених у цій статті, до стажу роботи, що дає право на щорічну відпустку, не зараховується.

Читайте також: Соціальні відпустки матерям: нюанси оплати 

Джерело: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»