• Посилання скопійовано

Виплата допомоги на поховання у разі смерті фізичної особи-підприємця

Неузгодженість норм Закону про ЄСВ та Закону №1105 в частині строків сплати єдиного внеску фізособами-підприємцями не дає можливості здійснення виплати допомоги на поховання у разі смерті підприємця-платника ЄСВ

Виплата допомоги на поховання у разі смерті фізичної особи-підприємця

У зв’язку з цим Виконавча  дирекція Фонду з ТВП вважає, що для реалізації права на отримання допомоги на поховання фізичної особи-підприємця - платника ЄСВ, вона повинна надаватися члену її сім’ї  або іншій юридичній чи фізичній особі, яка здійснила поховання (стаття 27 Закону №1105).

У цьому випадку допомога надається і якщо на момент смерті фізособи - платника  ЄСВ ще не настав строк сплати єдиного внеску, визначений абзацами третім-п’ятим  частини восьмої статті 9 Закону про ЄСВ, і враховуючи об’єктивні причини вже не буде сплачено.

Фонд з ТВП зазначає, що у зв’язку зі смертю фізичної особи-платника єдиного внеску до ЄДР вноситься запис про припинення такої фізичної особи- платника ЄСВ, а отже надання допомоги на  поховання повинно здійснюватися у відповідності до норм Порядку№16 за місцем його реєстрації.

***

Про нюанси призначення та виплати допомоги на поховання Фонд соцстраху також розповідав тут>>

Читайте також: Припинення трудових відносин у разі смерті працівника: покрокова інструкція

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»