• Посилання скопійовано

Чи буде змінено перелік доходів, за якими нараховується компенсація у разі затримки їх виплати

Комітет з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до статті 2 Закону «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати»

Чи буде змінено перелік доходів, за якими нараховується компенсація у разі затримки їх виплати

Як повідомляє прес-служба ВРУ, члени Комітету розглянули законопроект №5005 на засіданні 21 вересня.

Нагадаємо, що зареєстрований у Верховній Раді він був ще 28 липня, а 4 серпня направлений на Розгляд Комітету. Автором цього проекту Закону є Премьєр-міністр України Володимир Гройсман.

Проектом пропонується встановити вичерпний перелік грошових доходів громадян, за порушення строків виплати яких має бути нарахована компенсація, а саме:

  • пенсій або щомісячного довічного грошового утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інші доплати до пенсії, встановлені законодавством),
  • соціальних виплат,
  • стипендій,
  • заробітних плат (грошового забезпечення),
  • сум індексації грошових доходів громадян.

Народні депутати підтримали законодавчу ініціативу, вважаючи, що реалізація норм даного проекту Закону дозволить усунути корупціогенний фактор, який міг створити умови для здійснення корупційних дій або виникнення корупційних відносин, та сприятиме захисту прав громадян на отримання компенсації у разі порушення строків виплати належних їм доходів.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»