• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі ЄСВ

Урядом спрощено механізм компенсації роботодавцям ЄСВ та приведено його у відповідність до законодавства, що сприятиме посиленню зацікавленості роботодавців у працевлаштуванні безробітних на нові робочі місця

Внесено зміни до Порядку компенсації  роботодавцям витрат у розмірі ЄСВ

Кабмін постановою від 05.10.2016 р. №693 вніс зміни до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Так, Центр зайнятості для виплати компенсації роботодавцю ЄСВ, сплаченого за нового працівника, безпосередньо керуватиметься даними з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування (без проведення самостійного розрахунку на основі заробітної плати працівника).

Крім цього, скасовано залежність розміру єдиного внеску, який підлягає компенсації, від класу професійного ризику виробництва, як цього вимагає Закон України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Також уточнено, якщо працівник працював у роботодавця повний місяць, а виплата компенсації здійснюється за неповний місяць, розмір компенсації за такий період обчислюється пропорційно шляхом ділення суми сплаченого роботодавцем за працівника єдиного внеску (раніше - заробітної плати особи) за місяць на кількість календарних днів (раніше - робочих) місяця та множення на кількість календарних днів, за які надається компенсація.  

Уряд нагадує, що відповідно до статей 26 і 27 Закону України "Про зайнятість населенняправо на компенсацію витрат у розмірі ЄСВ, сплаченого за працівників, прийнятих на нові робочі місця, мають:

  • роботодавці, які працевлаштовують на нові робочі місця безробітних із соціально вразливих категорій населення,
  •  або роботодавці - суб'єкти малого підприємництва, що займаються пріоритетними видами діяльності та працевлаштовують на нові робочі місця безробітних усіх категорій.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»