• Посилання скопійовано

Спрощений механізм компенсації роботодавцям ЄСВ - в дії

Сьогодні, 20 жовтня, набрали чинності зміни до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Спрощений механізм компенсації роботодавцям ЄСВ - в дії

Нагадаємо, що зміни до Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування затверджені постановою Кабміну від 05.10.2016 р. №693.

Постанова опублікована сьогодні, 20 жовтня, в "Урядовому кур'єрі" №196/2016, і відповідно з цієї дати набирає чинності.

 

Що змінюється?

1) Центр зайнятості для виплати компенсації роботодавцю ЄСВ, сплаченого за нового працівника, тепер безпосередньо керуватиметься даними з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування (без проведення самостійного розрахунку на основі заробітної плати працівника).

 

2) Скасовано залежність розміру ЄСВ, який підлягає компенсації, від класу професійного ризику виробництва, як цього вимагає Закон №1105.

 

3) Якщо працівник працював у роботодавця повний місяць, а виплата компенсації здійснюється за неповний місяць, розмір компенсації за такий період тепер обчислюватиметься пропорційно шляхом ділення суми сплаченого роботодавцем за працівника ЄСВ (раніше - заробітної плати особи) за місяць на кількість календарних днів (раніше - робочих) місяця та множення на кількість календарних днів, за які надається компенсація.  

 

Хто має право на компенсацію витрат  у розмірі ЄСВ, сплаченого за працівників, прийнятих на нові робочі місця

Згідно зі статтями 26 і 27 Закону України "Про зайнятість населеннятаке право  мають:

  • роботодавці, які працевлаштовують на нові робочі місця безробітних із соціально вразливих категорій населення,
  • або роботодавці - суб'єкти малого підприємництва, що займаються пріоритетними видами діяльності та працевлаштовують на нові робочі місця безробітних усіх категорій.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»