• Посилання скопійовано

Припинення підприємницької діяльності без сплати ЄСВ до 1 квітня 2017 року: Комітет ВРУ - за!

Комітет підтримав законопроект про запровадження 3-місячного перехідного періоду для зняття з реєстрації ФОПів або припинення незалежної професійної діяльності фізосіб без обов'язкової сплати ними ЄСВ

Припинення підприємницької діяльності без сплати ЄСВ до 1 квітня 2017 року: Комітет ВРУ - за!

На засіданні 18 січня народні депутати – члени Комітету з питань промислової політики та підприємництва підтримали прийняття у першому читанні та в цілому законопроект про відтермінування на 3 місяці (до 1 квітня 2017 р.) набрання чинності норми про сплату «сплячими» ФОПами мінімального ЄСВ у 704 грн.

 

Таким чином, на думку Комітету, проект Закону №5633 (докладніше про нього тут - ред.) забезпечить недопущення несправедливої сплати фізичними особами-підприємцями (що перебувають на загальній системі оподаткування, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність) ЄСВ внаслідок неочікуваної зміни законодавства. З цією метою і пропонується забезпечити фізичним особам-підприємцям перехідний період (3 місяці) для проведення необхідних реєстраційних дій з припинення господарської діяльності у разі, якщо вони її фактично не здійснюють чи не планують здійснювати.

 

“Фізичні особи - підприємці, які останнім часом не здійснювали діяльність та не планували вести її у найближчому майбутньому фізично не встигли припинити реєстрацію. Ми не маємо права припустити, щоб люди потрапили в таку бюрократичну пастку”, - пояснив голова Комітету Віктор Галасюк.

 

Крім того, на Комітеті проголосували за рішення рекомендувати Парламенту прийняти у другому читанні в цілому як Закон з техніко-юридичним доопрацюванням проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій щодо скасування реєстрації іноземних інвестицій та внесення змін в правила працевлаштування та тимчасового проживання іноземців” (№ 4541), що сприятиме зростанню залучення іноземних інвестицій в Україну через зняття регуляторних бар’єрів на законодавчому рівні, а також надасть можливість зацікавленим сторонам зі сфери бізнесу впливати на зміст законів за допомогою парламентських процедур.

*****

Нагадуємо, що окрім законопроекту №5633, який вніс О.Ляшко,  16 січня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №5644 "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо повернення до сплати єдиного соціального внеску в залежності від наявності доходу суб'єктів малого і середнього підприємництва та запобігання їх масовому припиненню" (його автори - народні депутати з Оппоблоку: О. Вілкул, Д. Колєсніков та ін.).

Законопроектом пропонується повернення до сплати ЄСВ залежно від наявності доходу суб’єктів малого і середнього підприємництва (що знаходяться на загальній системі оподаткування, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність) без сплати єдиного соціального внеску за період не отримання доходу (прибутку).

Докладно про цей законопроект ми пишемо тут.

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»