• Посилання скопійовано

Як визначатиметься сума страхового відшкодування потерпілому на виробництві

ФСС ТВП надав роз'яснення щодо визначення суми щомісячної страхової виплати потерпілим на виробництві

Як визначатиметься сума страхового відшкодування потерпілому на виробництві

ФСС ТВП у листі від 23.01.2017 р. № 32-06-2  зазначає, що для визначення суми щомісячної страхової виплати застосовується розмір заробітної плати потерпілого, яку потерпілий мав до ушкодження здоров'я, та ступінь втрати професійної працездатності, яка визначається МСЕК у відповідних відсотках. Таким чином, потерпілий має право на отримання страхового відшкодування у розмірі, що дорівнює заробітній платі, яку він мав до ушкодження здоров'я, лише у випадку 100% втрати професійної працездатності.

Також зазначено, що відділення виконавчої дирекції ФСС ТВП з 01.01.2017 р. перерахують щомісячні страхові виплати потерпілим, у яких цей розмір менший розміру мінімальної заробітної плати у перерахунку на 100 % втрати працездатності, на рівні розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01.12.2016 р. з урахуванням ступеня втрати працездатності.

З 01.03.2017 р. у разі зростання у попередньому календарному році середньої заробітної плати у галузях національної економіки за даними центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики, щомісячні страхові виплати будуть перераховані усім потерпілим на виробництві та членам їх сімей, що мають право на такі виплати.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»