• Посилання скопійовано

Підприємців на час отримання допомоги при народженні дитини пропонують звільнити від сплати ЄСВ

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується звільнити від сплати єдиного соціального внеску осіб, які отримують допомогу при народженні дитини

Підприємців на час отримання допомоги при народженні дитини пропонують звільнити від сплати ЄСВ

2 лютого 2017 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №6013 "Про внесення змін до статті 4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо встановлення додаткових гарантій для молодих сімей з дітьми". Його авторами є нардепи з "Блоку Петра Порошенка" - Р. Сольвар та А. Яценко.

 

Що пропонується?

Законотворці пропонують звільнити осіб, які отримують допомогу при народженні дитини, від сплати за себе єдиного соціального внеску.

 

Чому виникла така ініціатива?

Як зазначено у пояснювальній записці, після отримання одноразово 10 тис. 320 грн щомісяця, особа буде отримувати по 860 грн.

При цьому з 1 січня 2017 року змінено умови сплати ЄСВ, а саме: фізична особа - підприємець, яка не має найманих працівників, зобов’язана щомісяця сплачувати єдиний соціальний внесок у розмірі 704 грн. Виключення становлять лише інваліди і особи, які знаходяться на пенсії.

Отже, на практиці створено ситуацію, коли особа, яка зареєстрована як ФОП, отримуючи 860 грн допомогу при народженні дитини, зобов’язана сплачувати щомісяця ЄСВ 704 грн.

Тобто, знаходячись у декреті, потрібно або припинити свою діяльність як фізична особа-підприємець, або фактично бути позбавленою допомоги при народженні дитини. 

Натомість можна зменшити фінансове навантаження на молоді сім’ї та збільшити їхні шанси розвивати власний бізнес, звільнивши осіб, які отримують допомогу при народженні дитини, від сплати ЄСВ, — переконані автори законопроекту.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»