• Посилання скопійовано

У вересні-жовтні може відбутися ще один перегляд держбюджету з метою посилення програм соцзахисту

Восени до державного бюджету України можуть бути внесені зміни з метою подальшого посилення програм соціального захисту

У вересні-жовтні може відбутися ще один перегляд держбюджету з метою посилення програм соцзахисту

Про це сказав Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна».

«Основна ідеологія змін до державного бюджету, які вже були внесені, - це посилення соціального захисту населення, підтримка і посилення боєздатності нашої армії. Ось два основних акценти», - сказав він.

«Сьогодні ми бачимо позитивну тенденцію, і я переконаний, що ми зробимо все для того, щоб у вересні-жовтні був ще один перегляд держбюджету, де ми могли б ще раз повернутися до посилення програм соціального захисту. І в контексті пенсійної реформи, як мінімум, програму осучаснення пенсій, яку так чекають всі громадяни, ми проведемо до кінця року», - зазначив Павло Розенко.

Окрім того, він зазначив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі з 1 січня 2017 року призвело до суттєвого зростання доходів державного бюджету України та доходів місцевих бюджетів. 

«Державна казначейська служба оприлюднила офіційні дані щодо доходів до державного бюджету, і станом на липень вони перевищили заплановані на 42 млрд грн. Це, насамперед, результат роботи економіки України, це результат в тому числі і тих реформ, які проводить нинішня влада», - сказав він.

«Основний фактор такого зростання доходів – це суттєве підвищення мінімальної заробітної плати», - підкреслив Павло Розенко. Він нагадав, що з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата зросла вдвічі – до 3200 грн.

«Від цього кроку виграли всі. Це збільшило і фонд оплати праці, зросли надходження і до Пенсійного фонду України, і до державного і місцевих бюджетів», - зауважив Віце-прем’єр.

«У нинішніх непростих умовах ми робимо все для того, щоб люди відчували зміни на краще», - наголосив Павло Розенко.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»