• Посилання скопійовано

Як докупити страховий стаж для особи, яка не працює?

ДФС роз'яснила щодо можливості укладання договору про одноразову сплату у системі ЄСВ до досягнення 16-річного віку для зарахування страхового стажу

Як докупити страховий стаж для особи, яка не працює?

ДФСУ у листі від 23.11.2017 р. №2688/К/99-99-13-02-01-14/ІПК зазначає, що абз. 5 ч. 1 ст. 10 Закону про ЄСВ встановлено, що особи, які досягли 16-річного віку та не працюють,  а також які  не належать до платників ЄСВ,  у тому числі іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України, мають право на добровільну сплату ЄСВ.

При цьому, Законом про ЄСВ передбачено одноразову сплату єдиного внеску за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов'язковому державному соцстрахуванню, у тому числі за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року, яку можна здійснювати за окремим договором (абзац 1 ч. 5 ст.10 Закону про ЄСВ).

Отже, участь фізосіб у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні, які не досягли 16-річного віку чинним законодавством не передбачена.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»