• Посилання скопійовано

Чи буде відповідальність у разі сплати підприємцем ЄСВ не з банківського рахунку, а готівкою?

Чи застосовується відповідальність до ФОП, які за наявності банківського рахунку сплачують ЄСВ шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку? Консультує ДФСУ

Чи буде відповідальність у разі сплати підприємцем ЄСВ не з банківського рахунку, а готівкою?

ДФСУ у підкатегорії 301.09 ресурсу "ЗІР"  нагадує, що відповідно до частини сьомої ст. 9 Закону  № 2464-VI  ЄСВ сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунка. 

Згідно з пп. 2 п. 2 розд. IV Інструкції № 449 фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, які не мають банківського рахунку, сплачують ЄСВ шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.

При цьому, нормами чинного законодавства не передбачено застосування відповідальності до ФОП, які за наявності банківського рахунку сплачують ЄСВ шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»