• Посилання скопійовано

Як Фонд соцстраху обчислює допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами?

Фонд соцстраху на прикладі пояснив, як обчислює допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами

Як Фонд соцстраху обчислює  допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами?

За оперативними даними Фонду соціального страхування України впродовж січня–лютого 2018 року профінансовано надання допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами для 32 014 застрахованих жінок на суму близько 600 млн гривень.

«Фонд здійснює оплату за весь період відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами у розмірі 100% середньої заробітної плати за основним місцем роботи – це більш ніж 15 000 грн, навіть якщо жінка отримувала мінімальну зарплату. Також з суми цієї допомоги не утримуються податки та внески», – пояснив голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко.

Сума допомоги  у зв'язку з вагітністю та пологами, що надається за рахунок коштів ФССУ, обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.

Приклад розрахунку допомоги  у зв'язку з вагітністю та пологами: (3 800 грн (заробітна плата застрахованої особи) * 12 місяців)/365 календарних днів * 126 календарних днів (тривалість відпустки) = сума допомоги від ФССУ становитиме 15 742,44 гривень.

Для отримання допомоги  у зв'язку з вагітністю та пологами за рахунок коштів Фонду соціального страхування України отриманий листок непрацездатності необхідно передати роботодавцю не пізніше 12 календарних місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами.

Матеріальне забезпечення перераховується Фондом на окремий поточний рахунок роботодавця для здійснення виплати застрахованій особі не пізніше десяти робочих днів з дня отримання від роботодавця заяви-розрахунку.

***

Читайте також: 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»