• Посилання скопійовано

Відтепер учасники Революції Гідності мають право на санаторно-курортне забезпечення та виплати їм щорічної допомоги

Сьогодні, 6 червня, Уряд прийняв рішення, згідно з яким учасники Революції Гідності отримали право на санаторно-курортне забезпечення та виплати їм щорічної допомоги. Крім того, удосконалено механізм забезпечення путівками «чорнобильців»

Відтепер учасники Революції Гідності мають право на санаторно-курортне забезпечення та виплати їм щорічної допомоги

Як повідомляє Мінсоцполітики, 6 червня на засіданні Уряду прийнято постанови Кабінету Міністрів України, якими вносяться зміни до:

 

1) Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Таким чином, спрощено механізм забезпечення путівками на санаторно-курортне лікуванням та відпочинок громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у частині необов’язкової наявності відбитка печатки на документі санаторно-курортного закладу, з яким органами соціального захисту населення укладається договір про виплату компенсації вартості путівки шляхом надання грошової допомоги.

 

2) Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням, затвердженого постановою КМУ від 31.03.2015 р. № 200, та постанови КМУ від 14.03.2018 р.  № 170 „Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і „Про жертви нацистських переслідувань”.

Згідно зі змінами особи, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, та яким надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни, зможуть забезпечуватися санаторно-курортним лікуванням у закладах, розміщених на території України, а постраждалі учасники Революції Гідності – отримати у 2018 році щорічну разову грошову допомогу до 5 травня.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»