• Посилання скопійовано

ЄСВ, сплачений членами фермерських господарств, розподілятиметься за видами державного страхування

13 червня на засіданні Уряду прийнято постанову КМУ «Про внесення зміни до пункту 1 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 р. № 675»

ЄСВ, сплачений членами фермерських господарств, розподілятиметься за видами державного страхування

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

Зміни, внесені постановою КМУ від 13.06.2018 р. №474, передбачають доповнення переліку платників єдиного внеску такою категорією, як члени фермерського господарства, якщо вони не належать до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах. 

Отже, зазначену постанову КМУ привели у відповідність до поточної редакції Закону №2464. Нагадаємо, що з 01.01.2018 р. завдяки змінам, внесеним в цей закон, члени фермерського господарства, якщо вони не належать до застрахованих осіб на інших підставах (наприклад, як наймані працівники або підприємці), мають сплачувати ЄСВ за себе самостійно, з доходів, отриманих за результатами діяльності такого фермерського господарства. Про це ми писали тут   і  тут.

Дане рішення дозволить розподіляти єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, який сплачується новою категорією платників – членами фермерського господарства, на всі види соціального страхування.

Постанова №474 набрала чинності 20 червня 2018 року.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»