• Посилання скопійовано

Алгоритм визначення розрахункових рахунків для сплати ЄСВ — роз'яснення від ДФС

Податківці нагадали, як правильно визначити розрахункові рахунки для сплати єдиного соцвнеску

Алгоритм визначення розрахункових рахунків для сплати ЄСВ — роз'яснення від ДФС

ДФС у м. Києві інформує, що розрахункові рахунки для сплати єдиного внеску наразі є чинними для зарахування коштів до бюджету.

Кожна  категорія платників, передбачена Законом про ЄСВ, має свій символ (201, 202, 203, 204, 205, 206, 207). Цей показник використовується для правильного визначення розрахункового рахунку на який певна категорія платників має перераховувати єдиний внесок до бюджету.

Символ зазначено у підрубриці «Символи рахунків для зарахування ЄСВ в органах ДФС». Тризначний символ відображений у розрахунковому рахунку  шостою, сьомою та  восьмою цифрою.

Київські податківці у своєму повідомленні нагадали, де на сайті ДФС розміщені розрахункові рахунки для сплати ЄСВ. Зокрема, вони знаходяться у рубриці «ЄСВ» в підрубриці «Реєстр рахунків для сплати єдиного внеску».

У зазначеній підрубриці  розміщено інформацію, як правильно заповнити  поле «Призначення платежу» розрахункових документів у разі сплати ЄСВ. 

 

Звертаємо увагу!

Рахунки для сплати ЄСВ не змінилися.

ЄСВ сплачується до Держказначейства на небюджетні рахунки (п. 1.2 Порядку відкриття та закриття рахунків Держказначейства). Тому реквізити рахунків для сплати ЄСВ не змінилися.  

Київські податківці 2 липня повідомляли про це. ЄСВ потрібно сплачувати за старими реквізитами. А саме: "Рахунки з кодом банку (МФО) 820019 продовжують діяти лише для зарахування коштів зі сплати ЄСВ". 

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»