• Посилання скопійовано

Достроковий вихід із «декретної» відпустки: чи припиняється виплата допомоги?

Чи припиняється виплата допомоги при народженні дитині у разі «дострокового» виходу жінки на роботу із відпустки по догляду за дитиною до трьох років або працевлаштування? Консультує Держпраці

Достроковий вихід із «декретної» відпустки: чи припиняється виплата допомоги?

Держпраці у рівненській області роз’яснює, що Постановою №208 дві допомоги: допомога при народженні дитини та допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку об’єднані в один вид – допомогу при народженні дитини (тобто цільово допомога адресована дитині).

З 1 липня 2014 року ця допомога призначається в розмірі 41280 гривень незалежно від того, яка дитина за черговістю (перша, друга, третя чи кожна наступна). Виплата здійснюється одноразово в сумі 10320 гривень, а решта суми допомоги – 30960 грн виплачується щомісячно рівними частинами в розмірі 860 грн протягом 36 місяців. У такому ж розмірі виплачується допомога при усиновленні дитини.

Якщо особа, яка є отримувачем призначеної допомоги при народженні дитини, виявила бажання працювати, виплата допомоги не припиняється, а триває до закінчення терміну її призначення, тобто протягом 36 місяців. 

Джерело: Держпраці у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»