• Посилання скопійовано

Путівка за рахунок роботодавця: чи буде ЄСВ?

Чи нараховується ЄСВ на дохід, отриманий платником податку у вигляді вартості путівки на відпочинок, оздоровлення та лікування? Консультують львівські податківці

Путівка за рахунок роботодавця: чи буде ЄСВ?

ДФС у Львівській області нагадує, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону про ЄСВ платниками єдиного внеску є роботодавці, зокрема, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи, які використовують найману працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами.

Пунктом 1 ч. 1  ст. 7 Закону про ЄСВ визначено, що базою нарахування ЄСВ для роботодавців є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону «Про оплату праці», та сума винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Обчислення єдиного внеску здійснюється на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відповідно до Закону про ЄСВ нараховується єдиний внесок (ч. 2 ст. 9 Закону про ЄСВ).

Згідно з ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ єдиний внесок для роботодавців встановлюється у розмірі 22% відповідно до визначеної ст. 7 Закону про ЄСВ бази нарахування єдиного внеску.

Відповідно до ч. 7 ст. 7 Закону про ЄСВ передбачено, що Перелік видів виплат, на які не нараховується єдиний внесок, затверджується КМУ.

До Переліку видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок, що затверджено Постановою КМУ № 1170 не включено вартість вищезазначених путівок.

Таким чином, вартість зазначених путівок є базою нарахування ЄСВ.

***

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»