• Посилання скопійовано

19 квітня – останній день для сплати ЄСВ підприємцями за І квартал

Податківці наголосили, що єдиний соціальний внесок сплачується не пізніше 19 числа

19 квітня – останній день для сплати ЄСВ підприємцями за І квартал

ДФС у Чернівецькій області зазначає, що відповідно до ч. 7 ст. 9 Закону про ЄСВ єдиний соцвнесок сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.

Згідно з ч. 10 ст. 9 Закону про ЄСВ днем сплати ЄВ вважається:

1) у разі перерахування сум ЄВ з рахунку платника на відповідні рахунки органу ДФС - день списання банком або центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органу ДФС;

2) у разі сплати ЄВ готівкою - день прийняття до виконання банком або іншою установою - членом платіжної системи документа на переказ готівки разом із сумою коштів у готівковій формі;

3) у разі сплати ЄВ в іноземній валюті - день надходження коштів на відповідні рахунки органів ДФС, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів.

Фізособи – підприємці сплачують ЄСВ за кожний квартал до 20 числа наступного місяця, тобто поквартально за 2019 рік – не пізніше 19 квітня, 19 липня, 18 жовтня та 17 січня 2020 року відповідно. Крім того, фіскали нагадують, що мінімальний щомісячний страховий внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у 2019 році складає 918,06 грн, тобто квартальний платіж має бути не менше 2754,18 грн.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»