• Посилання скопійовано

Хто має завіряти копії довідки МСЕК?

Завірення копії довідки МСЕК здійснюється безпосередньо роботодавцем

Хто має завіряти копії довідки МСЕК?

За роз'ясненням 301.04 «ЗІР» відповідно до частини тринадцятої ст. 8 Закону №2464 єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ), для підприємств, установ і організацій, ФОП, у тому числі ФОП – платників ЄП, в яких працюють особи з інвалідністю, встановлюється у розмірі 8,41% визначеної п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону №2464 бази нарахування ЄСВ для працюючих осіб з інвалідністю.

Підтвердженням встановлення працівнику інвалідності та підставою для застосування ЄСВ у розмірі 8,41% відповідно до п. 8 розділу III Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Мінфіну від 20.04.2015 р. №449 (далі – Інструкція №449), є завірена копія довідки до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності (далі – МСЕК).

При цьому завірення копії довідки МСЕК здійснюється безпосередньо підприємством, установою або організацією, зазначеними в абз. 2, 5 – 7 пп. 1 п. 1 розділу II Інструкції №449.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»