• Посилання скопійовано

Андрій Рева підписав Меморандум про співробітництво в сфері підвищення якості профорієнтації молоді

3 червня 2019 року Міністр соціальної політики Андрій Рева провів засідання Ради з питань професійної орієнтації населення, у рамках якого було підписано Меморандум

Андрій Рева підписав Меморандум про співробітництво в сфері підвищення якості профорієнтації молоді

Міністерство соціальної політики України розповідає, що 3 червня 2019 року Міністр соціальної політики Андрій Рева провів засідання Ради з питань професійної орієнтації населення, у рамках якого було підписано Меморандум про співробітництво між Міністерством молоді та спорту, Міністерством освіти і науки, Міністерством соціальної політики, Державною службою зайнятості (центральний апарат).

Меморандумом визначені такі основні напрямки співпраці:

  • модернізація форм профорієнтаційної роботи з молоддю, застосування сучасних інформаційно-комунікаційних та дистанційних технологій у профорієнтації;
  • сприяння створенню центрів кар’єри на базі закладів вищої та професійної (професійно-технічної) освіти з метою забезпечення професійного консультування молоді щодо адаптації до умов ринку праці, формування навичок, затребуваних роботодавцями;
  • організація спільних профорієнтаційних заходів для молоді;
  • створення умов для підвищення ефективності співпраці між підприємствами, установами, організаціями та закладами освіти щодо проведення профорієнтації молоді.

Під час виступу Міністр соціальної політики зазначив про те, що будь-яка яка країна, яка піклується про своє майбутнє, приділяє значну увагу умовам розвитку та становленню молоді, а вирішення проблем молоді у всіх аспектах її життєдіяльності – є головними завданнями держави.

Також він акцентував увагу учасників на таких важливих проблемах, як безробіття серед молоді, структурний дисбаланс між попитом і пропозицією на кваліфікованих працівників та невідповідність професійних і загальних компетентностей працівників потребам роботодавців на ринку праці.

«Для подолання структурного дисбалансу на ринку праці та наближення підготовки кадрів у відповідність до потреб роботодавців певна робота Урядом вже зроблена, хоча значна частина залишається попереду, – заявив Міністр і наголосив на тому, що для осучаснення змісту професійної освіти відповідно до вимог роботодавців Мінсоцполітики розпочато роботу щодо розроблення та затвердження професійних стандартів, які забезпечать приведення змісту підготовки кадрів у відповідність до потреб роботодавців та сприятимуть профорієнтуванню до свідомого вибору профілю навчання та майбутньої професії відповідно намірів, потреб, інтересів та здібностей особистості».

Він також зазначив, що вже сьогодні Мінсоцполітики підготовлено низку ініціатив щодо внесення змін до законодавства у сфері зайнятості, що передбачають вдосконалення механізмів управління ринком праці, впровадження активних програм його розвитку та посилення тристороннього соціального діалогу.

«Разом із тим, ми переконані, що для зниження молодіжного безробіття в Україні сьогодні необхідно більше приділяти уваги питанням професійної орієнтації молоді, яка навчається та яка вже шукає роботу, сприяти її вибору та отриманню актуальних на ринку праці професій та можливості реалізуватися за обраною професією. Адже отримана професія у професійному закладі освіти дозволить легше інтегруватися на ринку праці. Питання розвитку професійної орієнтації потребують співпраці всіх ключових стейкхолдерів, які працюють з молоддю, а це і центральні та місцеві органи виконавчої влади і сторони соціального діалогу. Платформою для такої співпраці може виступати Рада з питань професійної орієнтації», – резюмував Андрій Рева.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»