• Посилання скопійовано

За яким символом слід сплачувати ЄСВ членам фермерського господарства?

Для сплати ЄСВ членами фермерського господарства за себе слід використовувати символ рахунку «204»

За яким символом слід сплачувати ЄСВ членам фермерського господарства?

ДПС у Тернопільській області розповідає, що згідно з п. 1 Додатка до Порядку відкриття аналітичних рахунків для обліку операцій по виконанню бюджетів в системі Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Державної казначейської служби України від 27.12.2013 р. №217, символ звітності (рахунку) відповідає коду класифікації доходів бюджету і кодується згідно із Довідником відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету, затвердженим наказом Державної казначейської служби України від 28.11.2019 р. №336.

При перерахунку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) символ рахунку (цифри з дев’ятнадцятої по двадцять першу літерно-цифрового номеру рахунку) відповідає категорії платника ЄВ.

Відповідно до п. 5-1 ч. 1 ст. 4 Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон №2464) починаючи з 01.01.2018 членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, визначено платниками ЄВ.

Такі платники зобов’язані сплачувати за себе ЄВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄВ.

Інформація щодо символів рахунків для зарахування в органах ДПС ЄВ розміщена на офіційному вебпорталі ДПС у розділі «Реєстри» за посиланням: Головна/Довідники, Реєстри, Переліки/Реєстри/Реєстр рахунків для сплати єдиного внеску.

Так, при сплаті ЄВ страхувальниками за себе (крім осіб, які беруть добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування) використовується символ рахунку – «204».

Враховуючи вищевикладене, для зарахування в контролюючих органах ЄВ, сплаченого членами фермерського господарства за себе, використовується символ рахунку – «204».

 

Від редакції: Нагадуємо, що з 1 січня 2020 року діють нові рахунки з єдиного соцвнеску (ЄСВ). Переглянути їх можна тут. Кошти, сплачені платниками з 03.01.2020 р. на старі рахунки 3719 не зараховуються, а повертаються платникам, як нез’ясовані надходження.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»