• Посилання скопійовано

Деяким безробітним збільшили розміри виплат: рішення Фонду

Фондом безробіття прийнято рішення про підвищення мінімального розміру допомоги на випадок безробіття для певних категорій осіб

Деяким безробітним збільшили розміри виплат: рішення Фонду

Правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття знову провело своє засідання в оперативному режимі для розгляду нагальних питань.

Було прийнято рішення про підвищення мінімального розміру допомоги на випадок безробіття для певних категорій осіб:

  • тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з окремих підстав КЗпП;
  • також для молоді, яка закінчила або припинила навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце;
  • внутрішньо переміщених осіб, які не мають документів, необхідних для надання статусу безробітного.

Таким особам збільшено розмір виплати з 650 грн до 1000 грн на місяць на період карантину та додаткового протягом 1 місяця після його завершення.

Також представниками сторони роботодавців в Фонді на випадок безробіття було наголошено на необхідності подальшого опрацювання питання здійснення виплати допомоги по частковому безробіттю для роботодавців, необхідності збільшення суми коштів на цей напрям в умовах введеного карантину.

Федерація роботодавців України продовжує працювати з МЕРТ над підготовкою законодавчих змін для дієвої реалізації й фінансування допомоги по частковому безробіттю, в тому числі над Порядком надання допомоги по частковому безробіттю.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»