• Посилання скопійовано

Працівник звільнився під час карантину за власним бажанням: як буде виплачуватися допомога по безробіттю

На період карантину правило про відкладення виплати допомоги по безробіттю для звільнених за власним бажанням не діє

Працівник звільнився під час карантину за власним бажанням: як буде виплачуватися допомога по безробіттю

Держпраці у Рівненській області розповідає чи має право працівник, який звільнився під час карантину за власним бажанням, отримувати допомогу по безробіттю.

Закон України про внесення змін до Закону України від 13.04.2020 р. №553-IX «Про Державний бюджет України на 2020 рік» набув чинності 18 квітня 2020 року. Цим  законом внесено  зміни до «Прикінцевих положень» Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Змінами визначено, що на період карантину для осіб, які звільнилися з роботи за власним бажанням, не будуть застосовуватися вимоги щодо відкладення виплати допомоги по безробіттю строком до 90 днів. При цьому загальна тривалість виплат допомоги по безробіттю для таких осіб не може перевищувати 270 календарних днів.

Тобто, громадяни, які звільнились з останнього місця роботи в період карантину (з 12 березня 2020 року) за власним бажанням і стали на облік в державній службі зайнятості, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня набуття статусу безробітного. Тобто, на період карантину правило про відкладення виплати допомоги по безробіттю для звільнених за власним бажанням застосовуватися не буде.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину становить 1 тис. грн на місяць. Максимальний розмір не може перевищувати чотирикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 січня 2020 року – 2102 гривні), тобто не більше 8 408 грн на місяць.

Джерело: Держпраці у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»