• Посилання скопійовано

3 червня – старт подання для «сплячих» ФОПів заяв щодо списання боргу з ЄСВ

Одеські податківці підтвердили, що старт подання заяви з 3 червня та навели порядок припинення діяльності ФОПами

3 червня – старт подання для «сплячих» ФОПів заяв щодо списання боргу з ЄСВ

Головне управління ДПС в Одеській області інформує фізичних осіб – підприємців (крім фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, якщо за період з 01.01.2017 по 03.06.2020 платниками не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, що оподатковується податком на доходи фізичних осіб, то таким платникам необхідно протягом 90 календарних днів, починаючи з 03.06.2020 року, подати для:

  • фізичних осіб – підприємців (крім підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) – державному реєстратору за місцем знаходження реєстраційної справи фізичної особи – підприємця – заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності та до податкового органу – звітність з єдиного внеску за період з 01.01.2017 по 03.06.2020, якщо вона не була подана раніше;
  • осіб, які провадять незалежну професійну діяльність – до податкового органу за основним місцем обліку – заяву про зняття з обліку як платника єдиного внеску та звітність з єдиного внеску за період з 01.01.2017 по 03.06.2020, якщо вона не була подана раніше.

Після того, як буде підтверджено вчинення вищевказаних дій, тобто отримання відповідних відомостей від державного реєстратора або заяви про зняття з обліку як платника єдиного внеску, та за умови подання платником єдиного внеску зазначеної звітності (якщо відповідна звітність не була подана раніше) податковий орган проводить камеральну перевірку згідно чинного законодавства  та у разі відсутності отриманих доходів за період з 01.01.2017 по 03.06.2020 приймає рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені або вмотивоване рішення про відмову.

 

Від редакції: Зауважимо, що ані на сайті ДПС, ані в «ЗІР», чіткої дати початку подання заяв для списання недоїмки наразі не має. Гаряча лінія ДПС також говорить, що чіткої позиції щодо дати наразі не має та рекомендує звертатися за індивідуальною податковою консультацією. Але про 3 червня вже підтвердили інформацію ДПС в Одеській, в Харківській та Тернопільській областях. Тож ФОПам цих областей краще вже звертатися для подання заяв, аби встигнути мати право на списання.

 

UPD_19.06.2020

Цю дату старта по заявам підтвердили ДПС у Дніпропетровській та Луганській областях. Цієї ж позиції дотримуються запорізькі податківці.  

***

Читайте також: «Сплячі» ФОПи та списання нарахованого ЄСВ: перше офіційне роз'яснення ДПС

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»