• Посилання скопійовано

Уряд збільшив бюджет ФСС для надання страхових виплат медикам

Урядом прийнято рішення додати до дохідної та видаткової частини бюджету Фонду соціального страхування України на 2020 рік 233 322 тис. гривень

Уряд збільшив бюджет ФСС для надання страхових виплат медикам

Мінсоцполітики зазначає, що Урядом прийнято рішення додати до дохідної та видаткової частини бюджету Фонду соціального страхування України на 2020 рік 233 322 тис. гривень, виділених як фінансова допомога із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

Кошти від цієї допомоги будуть спрямовані на страхові виплати медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров’я у разі встановлення їм групи інвалідності внаслідок захворювання на коронавірус (це не менше 300-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб).

Також Фонд зможе виплачувати одноразову допомогу членам сімей, батькам та утриманцям медичних працівників, смерть яких настала внаслідок інфікування коронавірусною хворобою COVID-19, у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»