• Посилання скопійовано

За несвоєчасну сплату та звітування з ЄСВ під час карантину будуть застосовувати адмінштрафи: нова позиція ДПС

За новим роз'ясненням ДПС, наразі відсутня норма щодо звільнення від адмінвідповідальності за несвоєчасне подання звіту з ЄСВ та його сплати на час карантину. Штрафні санкції та пеня (поки що) не застосовуються та не нараховується

За несвоєчасну сплату та звітування з ЄСВ під час карантину будуть застосовувати адмінштрафи: нова позиція ДПС

20 липня ми писали, що податківці наголошували про відсутність підстав для застосування адміністративних штрафів за несвоєчасне подання звіту з ЄСВ та його сплати.

Проте наразі у підкатегорії 201.09 «ЗІР» міститься вже протилежне роз'яснення.

За ним, до платників ЄСВ на період дії карантину не застосовуються штрафні санкції та не нараховується пеня за неповну сплату або несвоєчасну сплату сум ЄСВ і несвоєчасне подання звітності. Проте відсутня норма щодо звільнення від адміністративної відповідальності за зазначені порушення.

Тобто всім платникам ЄСВ, хто сплачує його несвоєчасно або звітує з нього зі запізненням, слід чекати на адміністративні штрафи.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»